Rådyr

Share

Mandag morgen var det litt trafikk-kaos i Eskelandskleiva. Vi hadde orkesterplass, for det var like før svingen. Der er det et rådyrtrekk, og en bil hadde truffet et rådyr som plutselig kom hoppende ut i veien.

Sjåføren var ikke happy, verken på egne, bilens eller rådyrets vegne. Bilen fikk sikkert en viss skade, rådyret lå i grøfta og kunne ikke komme seg videre og sjåføren var sikkert sint på seg selv og fortvilt og lurte på hva han nå skulle gjøre.

Nå skal man jo ringe viltnemnda når noe slikt skjer, men hvem vet hvem som er viltnemndas kontaktperson en mandag morgen når man skal på jobb?

Etter hvert ble det en viss kø av biler i begge kjørefelt og noen var nok mer vante jegere enn andre, for etter en tid kom det en mann som hoppet ned i grøfta og stakk rådyret og gjorde slutt på dets lidelser.

Selv satt jeg ved frokostbordet og kunne se og tenke og kanskje også dikte litt om hv som skjedde. Reidun tok p seg og gikk ut for å hente avisene, og da var det en som hadde parkert utenfor hos oss som kunne fortelle om det hele. Etter hvert løste køen seg opp, til slutt stod bare den uheldige sjåføren igjen.

Det er han du ser på bildet som er tatt fra kjøkkenvinduet. Selvsagt skulle jeg tatt bildet da alle bilene stod oppetter veien, men det hadde jeg ikke åndsnærværelse til, så du får klare deg med det symbolske bildet.

Nye Veier har folk ute i terrenget for å finne elgtråkk og steder hvor dyr i uminnelige tider har krysset veien slik at de til en viss grad kan unngå å sperre disse gamle tråkkene, noen steder bygges det undergang, andre steder er det overgang som teller. Å kjøre på en elg i 100 km i timen vil jo ødelege bil og skade sjåfør og dyr, så det bør man jo helst unngå.

Men denne gangen var det et rådyr som måtte bøte med livet. Om det ble mat av det, vet jeg ikke. Litt senere på dagen kom en bil med tilhenger og hentet det døde dyret, og så var tilsynelatende roen gjenopprettet. Men både resten av mandagen, tirsdag og i dag har fire rådyr holdt seg i nærheten av ulykkesstedet. Det ser ut som om de savner sin døde slektning.

cof

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.