Gamle bilder

Share

I kveld har vi sett på gamle bilder. Med chromecast på tv blir det noe helt annet enn å se i et album, for da kan alle se, kommentere og fortelle. Det er en sosial aktivitet og bekrefter familiehistorie for de som er til stede.

På kveldens bilder var det mange som ikke var så kjente for meg, for bildene var tatt før jeg kom inn i Reiduns familie. Helge har funnet gamle album og skannet bildene, og da Margunn og Stein kom på besøk, var vi mange som kunne glede oss over historien og historier.

Jeg var også imponert over alt Margunn visste, hun har klisterhjerne for personer og steder og slikt. Det tror jeg hun har arvet fra sin mor.

Bildet ovenfor er trolig fra dagen etter 7. juli 1951. Da giftet Reiduns onkel Odd Lohne seg med Herborg Lohne, født Holt. Det skjedde i Nidarosdomen og på bildet ser vi noen av gjestene: Helt til høyre står Børre Lohne, brudgommens bror og i midten bak med hatt og mørkt hår står Marit Eskeland, de andre er nok mest brudens familie.

Når man slik kan snakke sammen og fortelle hverandre hvem som er på gamle bilder, økes bevisstheten. Selvfølgelig skulle samtalene vært skrevet ned og arkivert sammen med bildene, men i kveld får det klare seg med en blogg.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.