Innom igjen

Share

Bildet kan inneholde: himmel, tre, utendørs og natur

Så var det en tur innom på SSK igjen for å høre hva blodprøvene jeg tok på fredag kunne fortelle. Min lege Thor Kristian Støle er en hyggelig mann som er opptatt av om jeg har det bra.

Og når jeg har det bra og blodprøvene forteller at det ikke er noe særlig endring fra forrige gang, da er det heller ikke noen grunn til å justere medisineringen til en gammel mann.

-Du er helt fri fra diabetesen du hadde, sa han. Langtidsblodsukker er i overkant av 5, og det er jo det alle folk har. Selvsagt går det litt opp når du har spist en napoelonskake, men det gjør det hos meg også, sa han.

-Det er ikke ofte jeg spiser napoleonskake nå, sa jeg. Før, da jeg jobbet i Valle og kjørte til Mandal på fredagene, hendte det at jeg svingte innom til Heidi på Evje bakeri og kjøpte to stykker som vi kunne ha til kaffe på fredagskvelden, men nå når jeg ikke kjører der lenger, blir det svært sjelden jeg ser napoleonskake.

-Jeg kan røpe en hemmelighet, sa legen. -De beste Napoleonskakene får vi på Coop, men det må vi ikke snakke om.

Så da snakket vi heller om at neste kontroll kunne være i februar, og så var timen ferdig og jeg gikk ut hvor Reidun ventet på meg. Hun hadde brukt ventetiden på en vaffel og en kopp kaffe i kafeteriaen, men heller ikke denne gang hadde hun sett noen kjente, så våre bekjente må være ganske friske.

Da var det bare å vende nesa hjemover. Der ventet heller ingen napoleonskake, men en lunsj bestående av to skiver med cottage cheese og appelsinmarmelade, kaffe og melk.

Og så ventet wikipedia på at jeg skulle skrive en artikkel om en kvinne, det er månedens konkurranse denne måneden, så da måtte jeg innom igjen der også.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.