Valand

Share

Når vi kommer til Valand østfra og kjører over broa mellom Skagestadvannet og Dybovannet, har vi om lag ei mil hjem. Vi kan velge å kjøre ytre veien om Harkmark og Tregde, det er litt lenger, så da reidun spurte om jeg ville ta ytre veien fredag, svarte jeg nei.

Jeg ville heller hjem til lunsj. Vi kunne nok stoppet på Valand kro, men den åpner ikke før klokka 13. Vi så noen som hadde stoppet og tenkte at de godt kunne prøve å få seg en matbit, men vi tok heller strake veien hjem.

Når vi er på Valand, kan vi også ta av til høyre og kjøre til Lindland i Holum. Det er trolig grunnen til at denne delen av Mandal kommune i sin tid var en del av Holum kommune før diverse sammenslåinger. Jeg har kjørt den veien et par ganger for å se hvordan den er, men den er jo nokså smal. De som bor på Lindland, har likevel en snarvei om de skal til Kristiansand. De slipper å kjøre nedover langs Mandalselva og så ta østover på Ime.

I dag begynte vi forresten å snakke litt om hva som var Ime og hva som var Berge på sletta nord for Jåbekk. Vi kom vel til at Ime jo måtte være området hvor det nå er byggefelt, Ime, Ime II og Ime III. Berge ligger lenger øst.

Når den nye veien kommer, vil tilførselsvei til Mandal komme ut på Ime. Noen har ment at den heller burde komme ut på Berge og kanskje gå rett til Tregdeveien, men bystyret i Mandal likte ikke den tanken. Om det hadde blitt en realitet, kunne tømmerbilene kjøre rett til havna i Strømsvika, men man kan jo ikke bare ta hensyn til tømmerbilene.

Men nå har jeg snakket meg helt bort fra Valand. Jeg får heller avslutte med å legge ut bildet jeg tok da vi kjørte der på fredag. Vi stoppet ikke for billig diesel heller.

Bildet kan inneholde: himmel, tre, plante, sky, utendørs og natur

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.