Juleselskap

Share

I dag reiste Helge og Reidun til Sandøya i juleselskap. Det er fint å kunne møtes på Sandøya når noen kommer fra Mandal og noen kommer fra Nittedal.

Selv valgte jeg å bli hjemme, de siste dagene har en nese full av snørr gjort at jeg ikke passer i juleselskap. Så mitt program var å følge VM i lynsjakk. Det er tv-underholdning på høyt plan og involverer seere over hele landet som har mulighet til å sende inn bilder og kommentarer.

I går diskuterte de mye uttrykket bøtteknott, som en norsk spiller brukte for å karakterisere de unge spillerne, han tapte mot noen russiske 14-15-åringer. Sjakk på høyt plan spilles av både barn og voksne. De lurte på hva en bøtteknott egentlig var  og da googlet jeg det og sendte resultatet inn til Heidi, som formidler seernes reaksjoner: En bøtteknott var egentlig knotten på lokket til en toalettbøtte, altså noe svært lite.

Ordet knott blir i flertall knøtter, og i fotball har jeg hørt at man bruker ordet knøttefotball når de minste spiller.

Jeg valgte å spise enkelt i dag. Jeg hadde kalkunrester på brødskive. Men familien koste seg med stort kakebord etter en fin julebrunsj, Helge sendte meg et bilde:

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.