Mollstemt julehøgtid

Share

Årets julehøgtid blir litt mollstemt for oss her sør. Vår nabo, Finn Torjussen, døde 18. desember 2019. Han var egentlig ikke nabo lenger, for de flyttet til en sentrumsleilighet for noen år siden, men han var nabo like fullt. Opp gjennom årene har han vært til stor hjelp for Reiduns familie og vi har mange gode minner etter ham. Nå blir begravelsen 3. januar 2020 klokka 12.30

Men vi fikk også et annet dødsfall i nær familie. Onkel Jan, som barna våre kalte ham, Jan Eriksen, døde lørdag 21. desember. Hans begravelse blir i det stille. Reiduns søster Bjørg, barn og barnebarn, lider selvsagt det største tapet. Men det stemmer oss alle til å tenke over at livet er en gave som vi ikke kan ta for gitt. For begge var det kreften som var utløsende faktor.

Likevel så pynter vi og steller til jul. Høgtiden skal markeres, selv om andre tanker også kommer til oss. Vi har ekstra grunn til takknemlighet og glede over liv og helse i denne tiden. Så får vi ta dagene som de kommer og livet likeså.

No lid det so at ho vender soli,
no kjem ho atte den glade joli.
Ho byd deg lykke og sålebot
Om du er då so at du tek imot

cof

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.