Liten produksjon

Share

Mens det i går var stor produksjon av nye artikler på Setesdalswiki, har det i dag vært liten produksjon. Det ene henger sammen med det andre. I dag har vi bare fått en ny artikkel:

Caspar Skinsnes (født 29. desember 1886 i Mandal, død 31. desember 1961 i Wisconsin) var en amerikansk lege og prest. Han immigrerte til USA i 1907 og studerte på St. Olaf College 1909, Luther Seminary 1910 og tok doktorgrad på Loyola University. Han reiste ut som legemisjonær til Kina i 1915 like etter at han var blitt amerikansk statsborger og var i tjeneste der til 1949, bare avbrutt av korte ferier i USA. Han var også legemisjonær i Tanzania fra 1942-1944. Etter at han kom hjem, hadde han privat praksis i Danford, Illinois fra 1950-1955. De siste årene før han døde, bodde han i Vernon, Connecticut.

I 1915 giftet han seg med Marie Fredrikke Skinsnes, født Olsen. De hadde sønnen Olaf Skinsnes, som også var legemisjonær.

Bibliografi

  • Scalpel and Cross in Honan. Selvbiografi. Augsburg Publishing House 1952

Kilder

Reidun var i dag på biblioteket og lånte selvbiografien til Caspar Skinsnes, jeg hadde fått et tips fra Torbjørn Greipsland om at de hadde den, så da hun allikevel var i byen, hentet hun den. Og dermed var jeg litt hektet, for å si det slik, for det var en virkelig interessant historie. Kanskje kommer artikkelen om ham til å bli utvidet litt med steder han hadde sin tjeneste og slikt, men jeg anbefaler boka, selv om jeg ennå bare har lest ca. 150 sider av den.

Bildet fant jeg på https://www.findagrave.com/memorial/92187886/casper-c_-skinsnes

Bilderesultat for caspar skinsnes

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.