Stevnemøte med glemte år

Share

I dag fikk jeg en overraskende epost fra Reidar Frafjord som jeg var mye sammen med da jeg tok tilleggsutdanning i norsk på Stavanger lærerskole i 1971-72. Grunnen til det var et sjeldent sammentreff. Han hadde ryddet i noen gamle papirer i dag og funnet tre brev fra meg fra da vi bodde i Bergen. Og i dag kom intervjuet med meg i Gjesdalbuen, som han holder selv om han er fra Stavanger og bor der.

Mens han forble ved sitt kateter, reiste jeg først til Bergen, deretter til Stokmarknes og siden til Valle før jeg nå endte opp i Mandal. Men det var hyggelig å høre fra ham og ikke minst se at han skriver historiske artikler i magasinet Stavangeren, som han sendte lenke til som vedlegg slik at jeg kunne lese en artikkel. Det var en grundig slektshistorisk artikkel.

Reidun var på søskenbarntreff i kveld, så jeg var alene hjemme. Fjernkontrollen til TV hadde stukket seg vekk og jeg er ikke god til å lete, så skjermen var svart i hele kveld. Dermed fikk jeg lest ut boka av Caspar Skinsnes som jeg skrev om tidligere. Men så fikk jeg et spørsmål fra en tidligere elev om å hjelpe litt i en oppgave hun har på videregående skole i Grimstad, og dermed ble det et stevnemøte med glemte fag også. For hun ville ha hjelp til en oppgave om Respirasjonssystemet. Vet du hva det består av?

Jeg måtte lese meg opp på et stoff det er lenge siden jeg hadde befatning med. Selv om jeg bruker det hele tiden og har så pass problemer med det at jeg er til årlig kontroll, har jeg heldigvis sluppet unna astma, som var tematikken hennes. Slik gikk nå kvelden, men nå er Reidun kommet hjem. Hun brukte ikke ti sekunder på å finne fjernkontrollen, men jeg har likeve ikke tenkt å se på TV. Når bloggen nå er i havn, skal jeg fullføre noen tanker og sende til min tidligere elev, og så kommer jo natta etter hvert. Tiden får vise om jeg i drømme får et stevnemøte med glemte år.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.