Andrea Maini

Share

Siste timen av tysdagskvelden i Valle Radio var Andrea Maini gjest hos Siri Johannessen. Han er italiensk organist, bur på Vegårshei, arbeider i Fjære i Grimstad og har lært seg ikkje bare nynorsk, men takka vere vallemal.no også valledialekt. Den meinte han forresten ville bli kalla Setesdalian på engelsk. Han har også lært seg nederlandsk, noko Siri nytta høvet til å teste.

På oppfordring kvo han også eit gamlestev frå Fjotland, I Lydaråsen. Kvar torsdag klokka 0855 spelar han musikk av den intalienske komponisten Antonio Cifra i Fjære kirke og han er også svært oppteken av den italienske komponisten Frescobaldi.

Som vanleg la Siri ut ei fyldig liste på Setesdalswiki over musikken i programmet, så eg tek med den også her på bloggen:

20.00 Preludium

Antonio Cifra

Et møte med kveldens gjest i Postludium, kantor Andrea Maini fra Fjære kirke, om orgel, vallemål, Italia og mer. Lenkene er til youtube.

20.30 Postludium

Andrea Maini stod for utvalget av kveldens musikk, som han hentet fra CD-boksen Frescobaldi: Toccate – Capricci – Fiori Musicali som Francesco Cera spilte inn på cembalo og orgler. Den ble utgitt på Arcana i 2019. Girolamo Frescobaldi ble født i Ferrera i Italia i september 1583, og døde i Roma 1. mars 1643.

  • «Aria detta la Frescobalda» (00’00” – 04’53”) fra CD4, spilt på en cembalo som er en kopi av en bygget av Nicolò Albana fra Napoli i 1584.
  • Fra Messa della Domenica, spilt på Guglielmiorgelet fra 1615 i Santa Maria-kirken i Vallicella, Roma:
    1. «Toccata avanti la Messa della Domenica» (1:49)
    2. «Kyrie-Christe-Kyrie» (7:18) med Ensemble Arte Musica dirigert av Andrés Montilla-Acurero
    3. «Kyrie-Christe-Kyrie alio modo» (6:53)
    4. «Canzon dopo l’Epistola» (3:09)

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.