Bykle kultursoge

Share

I kveld vil eg dele ein artikkel som Geir Daasvatn la ut på Setesdalswiki i dag. Det var ein artikkel om Bykle kultursoge. Geir skriv::

Bykle kultursoge er ei samling av fleire kulturskrifter i ei bok. Det er første og andre del av kultursoga for Bykle (1966 og 1974), heftet Frå Brattland til Minnesota (1977), heftet Jeremias S. Bykles liv og vandring (1978), boka Gamle mattradisjonar frå øvre Setesdal (1987) og Tamreindrift i øvre Setesdal (1988). Ved den samla utgjevinga vart stoffet utvida og biletmaterialet auka.

Kultursoga kom ut i 1993. Knut Gjerden var redaktør for boka. Han ordna stoffet, skreiv tilleggsartiklar og samla biletstoffet. Gro Nomeland GjerdenKnut Moen TrydalTarald Nomeland og Aasmund Tveiten skreiv også artiklar. Folke Nesland teikna karta. Mange andre hjelpte til med å få boka ferdig.

Bykle kommune utnemnde ei bygdesogenemnd til å ha det kommunale ansvaret for kultursoga. Kjetil Lidtveit var leiar, og Vigdis Jeiskelid og Hallvard O. Trydal medlemer.

Ennå er ikkje alle lenkene dekte med artiklar, men det bør kome nokså fort, for Heimar og folk i Bykle bør kunne gje stoff til dei.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.