Snørik

Share

Bildet kan inneholde: 6 personer, personer smiler, folk som står, snø, tre, utendørs og natur

Jeg tror knapt at vinteren på Eskeland har hatt mer snø enn i 1970. Da var det nok 1,5 meter og det tror jeg ikke vi har hatt siden. Nå har jeg ikke så godt grunnlag for å si dette, for jeg har ikke noen statistikk over målinger å støtte meg på. Men noen gamle bilder som dukket opp viser i alle fall hvordan det så ut 7. februar 1970,

De årene vi bodde på Stokmarknes kunne det komme noe snø, men heller ikke der tror jeg vi hadde slike snømengder som på Eskeland i 1970. Jeg har aldri vært glad i snø, jeg vokste opp på Ålgård og Jærens klima gjorde at vi etter det jeg husker ikke hadde så mye snø i min barndom og ungdom. Jeg ble derfor aldri noe særlig glad i å gå på ski. Gleden over å skli nedover en slak helling stoppet fort i ei snøfonn, for å si det slik.

Men 7. februar 1970 startet jeg og Reidun vårt liv sammen som ektefolk. Sammen har vi bodd i på Ålgård, i Bergen, på Stokmarnes og Nomeland før vi nå er tilbake på Eskeland. Etter hvert har vi fått fire barn og fem barnebarn. I dag dukket to døtre, en sønn og en svigersønn opp for å være sammen med oss. I morgen kommer mine søsken for å markere at vi har gullbryllup. Jeg tror de også er glade for en vinter der snøen har kommet ferdig måkt for det meste.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.