Bibeltime

Share

I kveld lot jeg Valle Radio seile sin egen sjø og reiste til Mandal kirkesenter på bibeltime sammen med Reidun. Det var prost Geirulf Grødem som hadde bibletimen. Tema var Lev da som lysets barn, Luk. 14, 11-28

Dette var fjerde samling i vinter. Det begynte med prost Per Ragnar Haraldstad som hadde tema Herren åpner blindes øyne, Luk. 18, 35-43. Deretter kom Helene Lohne Kristensen med Guds levende ord, Luk. 8,  4-25 og Jan Austad med tema Jeg tror på et liv før døden.

Om to uker slutter serien med et program som er kalt Påske i ord og tomer ved Torbjørn Isaksen og Øyvind Braadland.

Det er ikke så ofte vi får høre taler som strekker seg opp mot 45 minutter, som var rammen denne kvelden. Timen var engasjerende og tankevekkende og jeg glemte helt å sjekke klokka. Men det begynte klokka 19 med et velskomstord av Astrid Braadland, deretter var det kveldsmat. Ettersom jeg kom fra et velsmakende måltid med lettsalta torsk, var måltidet noe jeg sto over, jeg er i grunnen mett ennå, så jeg tok bare en kopp kaffe og et glass vann.

Vi ble sittende sammen med våre venner Jan Austad og Rita Austad. De var prestefolk på Melbu da vi bodde på Stokmarknes, og selv om vi bor i Mandal nå, så vi hverandre kanskje vel så ofte da som nå. Så vi hadde mye å snakke om.

Bibeltimen var av det grundige slaget. Tema hadde basis i kommende søndags prekentekst, og her fikk vi en utlegning basert på de tre tekstene som leses i gudstjenesten da. Men en preken i kirken sjelden er lenger enn 20 minutter, kunne prosten med dobbelt så lang tid til disposisjon få gitt flere nyanser. Etterpå var det summing rundt bordene basert på spørsmål han hadde utarbeidet:

  1. Salige er de som hører Guds ord og tar vare på det. Hva betyr det for oss i dag og hvordan gjør vi det?
  2. Hva er de onde ånder?
  3. Kong Saul lot misunnelse og hat vokse frem og drev ham bort fra Gud. Selv fromme og velmenende fariseere lot seg lure av sin egen skepsis og klarte dermed ikke å se gudstikets krefter som satte mennesker fri. De ble værende i sin mistro og tilsutt endte de i sin arbumentasjon i ledtog med ondskapen. Hvordan kan vi unngå å bli fanget i slike snarer?
  4. Hva vil det si å leve som lysets barn? Hva betyr det for oss?

Vi hadde mye å grunne på både under og etter møtet. Jeg tok et bar bilder også. Her ser du taleren og ryggen til møtelederen.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.