Corona i Valle Radio

Share

I kveld var det ekstrasending i Valle Radio. Så vidt er det første gong radioen har blitt nytta på denne måten. Ein grunn for at radioen har fått pengar frå Valle kommune er at han skal vere ein del av kommunen sin måte å varsle ved kriser.

Det var ordførar Steinar Kyrvestad som var i studio. Han vart intervjua av Ørnulf Hasla. På kommunen si facebookside vart dette lagt ut:

ORIENTERING OM KORONAVIRUSET – OPPDATERT 13.03.2020 KL. 15:08

Fredag 13.03.

Kriseleiinga har hatt møte og avgjort følgjande oppmoding:
Valle kommune ber om at ein ikkje dreg på karanteneferie til hytta, dette gjeld for alle hyttekommunar og større vinterdestinasjonar med svært begrensa helseteneste. Me viser elles til at Helsedirektoratet rår frå fritidsreiser innanlands.

Valle er ein liten kommune med litt over 1100 innbyggjarar, men med ca 1500 hytter i kommunen. Tiltaket er sett i gong for å hindra vidare smittespreiing nasjonalt og internasjonalt. Me ynskjer ikkje at folk nyttar fritidshusværa sine i denne perioden men held seg heime der dei bur og har sine helsetenester. Dette grunna at ein ikkje ynskjer tilreisande med mogeleg smitte til kommunen. Me vil oppfordra alle veldig sterkt til å halda seg heime. Det er viktig at ingen utsett seg sjølv eller andre for unødig risiko og fare.

Me ber også publikum leggja merke til at Luftambulansen har gått ut 12.03.2020 og sagt at dei ikkje kan hente pasientar med corona-smitte.

Kriseleiinga i Valle kommune skal ha nytt møte måndag 16.03. kl. 08.00.

XMA Header Image

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.