Corona

Share

Pandemien har no også kome til Setesdal. I kveld kunne vi i Vale radio høyre at 10 elevar frå Hovden som var blitt sende heim då den vidaregåande skulen på Hornnes vart stengd, hadde blitt innkvartert på ei hytte i staden for å kunne reise heim til foreldra.

I dag har også kommuneleiinga i heile Setesdal sett grense for at folk kan samlast i større samlingar. Om ein ventar fleire enn 50, må ein søke eller melde frå, etter det eg har fått med meg.

Også Setesdalswiki fekk i dag toppnotis på sidene der vi tek atterhald om at det som står på vår kalender kan bli avlyst utan at vi maktar å få det med oss.

Sjølv var eg på bibeltime i Mandal kirkesenter der vi ikkje handhelste på kvarandre. Og truleg kjem vi ikkje til å gjere det framover våren heller. I Italia har dei stengt alle butikkar med unntak av matbutikkar og apotek. Her i landet vaskar dei plasser der folk ferdast oftare enn før, no skal vi ikkje bruke handlekorger i butikkane, men handlevogner, det er lettare å vaske handtaket der enn å måtte sende heile korga til reingjering når ho er brukt.

Sjølv brukar eg forresten alltid handlevogn når eg er i butikken. Eg fyller i den lille korga øverst i vogna, når den er full, er det på tide å gå til kassen. Dermed kjøper eg ikkje for mykje. Ein kan spare pengar på mange måtar.

Så langt kjenner eg ingen som har hatt Corona-influensa. Men Sigmund vart permittert i dag, firmaet han jobbar i lever av å levere lydanlegg til store forsamlingar. Den marknaden har også tørka inn, no treng ein knapt høgtalar for å snakke til grupper på 50-100 personar. Så får vi sjå korleis det går. Enn så lenge held vi oss heime og gleder oss over at det går mot vår.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.