Krisetid

Share

I kveldens sending i Valle Radio fekk vi høyre at Bykle hadde ein kommandosentral på Hovden grendehus der ordførar, rådmann og kommunelege hadde faste møte kvar morgon for å vurdere situasjonen. Jon Rolf Næss fortalde at det var utruleg stille, det var sendt ut melding til alle hyttefolka om å dra heim, dei fleste var reiste, og kommunen organiserte hjelp til handling for folk som trong det.

Frå Valle var det også sterkt å høyre at av dei 60 tilsette på Valle bygdeheim var 11 i karantene. Nokre få andre kom i tillegg. Det er sett av tre rom til smitta pasientar, men til no har ingen korona i kommunen. Og skulen har opplegg med video for elevane frå 8.30 til 12.

Jostein Seth vaks opp i Aust-Afrika og var sjølv misjonær i Elfenbeinskysten i Vest. Han kom heim i 2010, og han fortalde at då vi hadde katastrofen i 2011, var det mange i Afrika som bad for Norge. Så han minna om at ikkje minst i krisetid treng ein å be, men også å takke: takk tenner lys. Vi har mykje å takke for og det er godt å minne kvarandre om det.

Sjølv om biskop Stein har det travelt, får han tid til morgonandakt med kona før arbeidsdagen tek til, så han anbefalte folk å tenke at denne tida er som ein retreat for mange, då har ein tid til å be. Det er også mange som legg ut andaktar eller gudstenester på nett. Desse kan ein nytte når kyrkjene er stengde og gudstenestene avlyste.

På TV kom programmet Debatten etter at sendinga i lokalradioen var slutt. Der fekk vi høyre at eit scenario var at korona kunne ta livet av 20.000. Det er så store tal at ein knapt vågar å tenke, slett ikkje eg, som jo er klart i risikogruppa. Eg held meg heime, men kan likevel ikkje unngå å tenke på at sjølv om vi er forsiktige, er vi jo ikkje heilt isolerte her heller, slik forskaren Gunhild Alvik Nyborg helst ville vi skulle hatt det. Ho meinte at i Kina stengde dei alt, og klarte å stoppe viruset, i Europa har vi ikkje vore like konsekvente. At det er krisetid var helsebyråkratane Håkon Guldvåg og folkehelseinstituettet sin Preben Åvitsland enige i.

Bildet kan inneholde: 1 person

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.