Tjuvar bryt seg inn

Share

I dag tok eg ein telefon til Erik Kjebekk. Grunnen var at eg for eit par veker sidan kom over boka hans Misjon i 100 år:  Agder krins av Norsk Luthersk Misjonssamband 1896-1996. Der er det eit kapittel som han har kalla Vekkelsen i Setesdal. Det kunne eg godt tenkt meg å legge ut på Setesdalswiki.

Erik Kjebekk takka meg for arbeidet eg gjer med Setesdalswiki. Han skulle gjerne sendt meg manuskriptet. Sjølv om boka er frå 1996, kunne det godt vere at han hadde teke vare på manuskriptet. Eg ville jo gjerne sleppe å taste inn eit heilt kapittel av ei bok.

Men så hadde han opplevd at tuvar hadde brote seg inn. Den gongen arbeidde han på Fjellhaug skoler og hadde kontor i første høgda. Om morgonen då han kom på kontoret, undra han seg over at det var så kaldt. Så såg han at det blafra i gardina, og då han gjekk til vinduet, såg han at ei rute var teken ut. Ikkje knust, men listverket rundt var skrudd ut om natta. Så var glasset løfta ned og tjuven hadde kome seg inn.

Det einaste som var borte, var den bærbare datamaskinen som dette manuskriptet var på. Dermed kunne han ikkje hjelpe meg.

I alle høve fekk vi ein hyggeleg samtale.

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.