Ut i 100

Share

Denne uka er det Ut i 100 i Mandal. De har rett nok omdøpt den til Ede ude uga, mad te greie priser, så de har varierte priser med retter til 100, 125 og 150 kroner.

Jeg tror ikke vi har vært på det opplegget før, nå skal de visst ha det en gang om våren og en gang om høsten, i stille perioder, som det sies. Vi valgte å dra til Kjøbmandsgården i Øvrebyen, der fant vi parkeringsplass rett i nærheten og på menyen var det ovnsbakt brosme med tilbehør til 100 kroner.

Ovnsbakt brosme har jeg nok ikke spist før, brosme finnes så vidt jeg vet ikke i sortimentet til Findus, og selv om vi hadde mange fiskeretter på Havets koldtbord på Hadsel folkehøyskole, kan jeg ikke huske at vi hadde brosme. Men det var en nydelig fisk, fast i konsistensen, nesten som steinbit. Tilbehøret var rotmos, uskrella poteter, stekt løk og stekte grønnsaker. Det smakte helt nydelig og var veldig mettende, så vi sparte desserten.

I Øvrebyen, hvor vi parkerte, var det en innvandrerbutikk, så jeg gikk innom der og fant en pakke med ferske dadler. Det ble en nydelig dessert da vi kom hjem, og så ble det en kopp kaffe litt senere. Jeg lurer jo på om det er noen annen måte å bruke dadler på enn å spise dem ferske. Selvsagt kan jeg finne noe om det på internett, tenkte jeg, men det var ikke så lett. Så jeg tror det beste er å spise noen hver dag til pakken er tom. Nå minnet Reidun meg på at vi fikk dadler med stekt bacon rundt hos Rønnaug en gang vi var der. Det hadde jeg helt glemt.

Jeg tok et bilde før vi startet på middagen i dag:

Bildet kan inneholde: 1 person, sitter, spiser, bord, mat og innendørs

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.