Virusinformasjon

Share
Viktig informasjon vedrørende koronavirus
Dette innlegget fikk jeg av en Facebookvenn fra Ålesund, Frode Inge Helland. Han hadde oversatt det fra engelsk etter å ha fått det fra en kusine i USA. Jeg syntes det var meget god virusinformasjon.
Å vite hva vi har med å gjøre, gjør det enklere å forstå hvordan man skal takle det.
1. Viruset er ikke en levende organisme, men et proteinmolekyl (DNA) dekket av et beskyttende lag med lipid (fett), som, når de absorberes av cellene i okulære, nese eller munnhulens slimhinner, endrer genetiske koden deres. (mutasjon) og gjør dem til aggressorer og formeringsceller.
2. Siden viruset ikke er en levende organisme, men et proteinmolekyl, blir det ikke drept, men degenereres på egenhånd. Oppløsningstiden avhenger av temperatur, fuktighet og type materiale der den befinner seg.
3. Viruset er veldig lite robust. Det eneste som beskytter det, er et tynt ytre lag med fett. Derfor er enhver såpe eller vaskemiddel det beste middel, fordi skummet løser opp fettet. Derfor må du gni hendene i 20 sekunder eller mer, for å lage mye skum. Ved å oppløse fettlaget løser proteinmolekylet seg opp og brytes ned på egenhånd.
4. Varme smelter fett. Derfor er det så godt å bruke vann over 25 grader Celsius til vask av hender, klær og alt. I tillegg lager varmt vann mer skum og som gjør det enda mer nyttig.
5. Alkohol eller enhver alkoholblanding på over 65 % løser opp ethvert fett, spesielt det eksterne lipidlaget av viruset.
6. Enhver blanding med 1 del blekemiddel og 5 deler vann løser opp proteinet, bryter det ned fra innsiden.
7. Etter såpe, alkohol og klor, hjelper oksygenert vann, fordi peroksid løser opp virusproteinet, men man må bruke det rent og det kan skade huden.
8. INGEN ANTIBIOTIKA HJELPER. Viruset er ikke en levende organisme slik som bakterier. Man kan ikke drepe det som ikke lever med antibiotika, men men heller løse opp strukturen, som nevnt ovenfor.
9. Rist aldri brukt eller ubrukte klær, laken eller klut. Mens viruset er festet til en porøs overflate, er det veldig lite motstandsdyktig og oppløses på bare på rundt 3 timer på stoff og porøs overflater, 4 timer kobber, fordi den er naturlig antiseptisk. Og på tre, fordi den fjerner all fuktigheten. Levetiden er 24 timer (papp), 42 timer (metall) og 72 timer (plast). Men hvis du rister eller bruker en støvkost, viftes virusmolekylene ut i luften hvor de overlever i opptil 3 timer, og kan bli pustet inn.
10. Virusmolekylene forblir svært stabile i naturlig kulde, eller kunstig som klimaanlegg i hus og biler. De trenger også fuktighet for å holde seg stabile, og spesielt i mørke. Derfor vil avfuktede, tørre, varme og lyse miljøer degenerere viruset raskere.
11. UV-LYS på ethvert objekt som kan inneholde virusprotein vil bryte det ned. For eksempel kan det å desinfisere og gjenbruke en maske fungere utmerket. Men vær forsiktig, det bryter også ned kollagenet, proteinet i huden, som til slutt kan forårsake rynker og hudkreft.
12. Viruset kan ikke gå gjennom sunn hud.
13. Eddik er IKKE nyttig fordi det ikke bryter ned beskyttende laget med fett.
14. Intet brennevin, heller ikke vodka, fungerer. Den sterkeste vodkaen er 40 % alkohol, og man trenger minst 65 %.
15. LISTERINE HVIS DET HJELPER! Det er 65 % alkohol. Jeg har nedenfor fått opplyst at den Listerine som er tilgjengelig her, ikke han brukes, da den ikke inneholder mer enn 30% alkohol.
16. Jo mer begrenset plass, jo mer viruskonsentrasjon av kan det være. Jo mer åpen eller naturlig luftet, dess mindre.
17. Kort sagt: Man må vaske hendene før og etter berøring av slimhinner, mat, låser, knotter, brytere, fjernkontroll, mobiltelefon, klokker, datamaskiner, pulter, tv osv. Og ved bruk av badet.
18. Man må bruke fuktighetskrem etter så mye vasking, fordi molekylene kan gjemme seg i mikrosprekkene. Jo tykkere krem, jo bedre.
19. Hold også neglene korte slik at viruset ikke gjemmer seg der.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.