Iver

Share

I kveldens sending i Valle Radio snakka Asbjørn Kvalbein om iver. Han nemnde ikkje koronakrisa med eit ord, for innslaget var laga lenge før denne krisa oppstod. Men eg kom til å tenkje på alle ivrige som held hjula i gang i samfunnet også no når så mykje er stengt. Helseministeren har takka ulike grupper når han har halde pressekonferansane sine, i går takka han oss, alle saman.

Eg vil sende den takken vidare til Siri Johannessen som held oppe sendingane i radioen i ei krevande tid. Styreleiar Ørnulf Halsa takka henne også i samtalen han hadde med henne i kveld, og det er vel fortent. I kveldens sending hadde ho funne fram svært vakker musikk relatert til påske, det var nyting å høyre på.

Så hadde ho ein samtale med ordførar Steinar Kyrvestad, den handla jo mest om situasjonen denne påska. Det er fire personar på rådhuset, tre i første etasje og han i andre, så det er ikkje så stor fare for smittespreiing, i matpausen sit dei langt frå kvarandre sjølv om det ikkje er rapporert ein einaste smitta i kommunen.

Siste del av kvelden hadde ho ein samtale med sjefen for Cantando musikkforlag, eit forlag som gjev ut mykje orgelmusikk og kyrkjemusikk. Han held til i Stavanger og er kantor i St. Svithun katolske kyrkje, og der skulle det vere messer som vanleg i påsken, men utan kyrkjelyd, alt vart streama.

Og så fekk vi høyre musiken han hadde vald ut, han er svensk, difor skreiv eg musik med ein k. Den var god å høyre på i denne tida.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.