Lesedag

Share

Ein kan ikkje bare skrive, av og til må ein lese litt også. I dag var det lesedag for meg.  Eg hadde laga artikkel om Erik Kjebekk si bok Han falt på slagmarken, og då tenkte eg at eg burde lese boka, ikkje bare bla i henne.

Erik Kjebekk har skrive fleire bøker om kinamisjonærar, ikkje så unaturleg, han har vore tilsett som arkivar og mangt anna i organisasjonen og hatt tilgang til kjelder av mange slag. Boka kom ut i 2009 og er på 138 sider, så ho er ikkje så lang, men innhalde et jo ganske omfattande.

Vi får eit oversyn over arbeidet i Kina i den første tida Misjonssambandet hadde misjonærar der og om korleis dei ønska å ha lege både for eigne misjonærar og for kinesarar, og det var stort behov for medisinsk hjelp.

Men det var ei uroleg tid. Tønnes Frøyland kom til Kina i 1909. Mange røvarar streifa rundt, og etter bare fem år vart han skoten av ein slik røvar då han var ute for å skaffe medisin til ein annan røvar som han hadde stelt sår på. Sidan gav statet skadeerstatning for drapet, men tenesta som han skulle stått i heile livet, vart jo svært kort.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.