Stille påske

Share

Det vart ein stille påske i Norge i år. Her i huset heldt vi oss inne, sjølv om det var sol, var det ein kald vind og det frista ikkje til uteliv.

Men inne hadde vi det godt. Etter ein god frokost kunne vi vere med i påskegudsteneste på svensk TV2 frå Nederluleå kyrka. Det har vore fleire overføringar frå denne kyrkja, men i dag markerte dei på skjermen at programmet var teke opp på førehand, elles hadde vel folk fått hakeslepp i desse koronatider. For den gudstenesta gjekk slik gudstenester gjorde før koronaviruset lukka landa. Vakker musik, gode kor, endåtil nattverd vart gjennomført på den timen som sendinga varte.

Deretter kunne vi skife kanal og dra til Tromsø domkirke. Midt i byen står den, normalt full av folk, i dag bare med ein glimrande organist, ein fiolinist og fem songarar på galleriet. biskop Olav Øygard og to andre prestar og ein samisk tekstlesar. Likevel makta dei å skape høgtidsgudsteneste for alle som fylgde sendinga. Vi kunne syngje med her, akkurat som i Sverige. Og musikken var framifrå på alle måtar.

På NRk1 gjekk koronadagen sin gang. Vi maktar ikkje å sitje klistra til den sendinga, men får likevel med oss at det i Norge er lite smitte når ein ser bort frå Oslo-området. Det gjev grunn til optimisme. Vi vonar vi snart kan kome tilbake til normalt liv att.

Eg har halde meg unna tastaturet i dag, i alle fall til i kveld. Så det vart fem nye artiklar på Setesdalswiki i dag også. Geir stod no for fire av dei. Sjølv har eg også lese gjennom artikkelen om Kjetil Jore. Det trur eg er den lengste artikkelen eg har skrive på Setesdalswiki.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.