Luft under vengene

Share

I kveld snakka eg med Steinar Straume Hjelmås i Valle Radio. Då han var ferdig med ungdomsskolen i Valle, reiste han til Hovden og gjekk på økonomi og handel på vidaregåande skule der. Etter to år gjekk turen til Bergen der han fekk lærlingeplass kombinert med å ta verneplikta. Etter to år i Bergen klarte han å få jobb i NATO i USA. Der var han hjelpar for NATO sine norske leiarar og var adjutant for generalar og høgare offiserar og fekk møte både Hillary Clinton og Barak Obama.

I løpet av åtte år i USA besøkte han 35 av statane. Han budde i Virginia, 3,5 timars kjøring fra Washington DC, men etter kvart gjekk kontrakten ut og han måtte returnere til Norge. Då hadde han sikra seg jobb i Forsvarsdepartementet i Oslo i 2013, og etter ei stund søkte han på jobb i Helsedirektoratet. Medan han var i USA hadde han skaffa seg meir utdanning også.

-Kva jobbar du no med, spurte eg.

-No jobbar vi med helseplan for samar, fekk eg til svar.

Det er eit stort arbeid og Steinar har vore i Finnmark fleire gonger medan han har jobba med dette. Med nær kontakt med helsedirektør Bjørn Guldvåg og assisterande helsedirektør Espen Rostrup Nakstad, folka vi i denne koronatida har blitt kjende med over heile landet gjennom dei daglege sendingane på TV.

Vi kom også inn på at det har budd samar i Setesdal og at dei dreiv reindrift i Setesdalsheiane. Men tida gjekk fort og plutseleg var klokka 20.30 og Ørnulf sat i studio for å snakke med Siri Lande om Setesdal Vekst og arbeidet dei gjer for å hjelpe lokalt næringsliv.

Men ettertanken etter samtalen med Steinar Straume Hjelmås var at den som satsar, kan få luft under vengene og mange opplevingar på livsreisa.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.