Solskinnsdag

Share

Vi har hatt mange solskinnsdager i vår, og dagen i dag var ikke noe unntak selv om det i kveld begynte å regne. Alt som vokser, hadde glede av det.

Her i Tregdeveien er det litt ekstra folksomt denne helga, for vi har  vår datter Rønnaug med mannen Lars og sønnen Nikolai på besøk. De to eldste barna valgte å være hjemme i Nittedal, det var skole i morgen for Håkon og venner står høyt på Kristines prioriteringsliste.

På formiddagen fikk vi også besøk. Det stoppet en bil utenfor og ut av den kom Aud og Arne Wilhelm Haugland. De var på tur sammen med vennene Inger og Andreas Lauvland og tok en liten stopp hos oss. Aud og Arne Wilhelm er venner fra vår tid i Den indre sjømannsmisjon fra |1972-1976, Aud var endatil barnevakt for barna våre.

Arne Wilhelm fortalte en historie som jeg hadde glemt om hvordan jeg, som var redaktør av Fiskerens Venn, ble sett på som den Haugland man satte telefoner over til når noen spurte etter Haugland i Domkirkegaten 4. En dag ringte den ansvarlige for å arrangere møter i Frikirken og skulle snakke med Haugland. Han kom da til meg og spurte om jeg kunne tale hos dem på søndag. Det kunne jeg, så jeg svarte ja, men lurte jo litt på det, for jeg hadde ikke hatt noen kontakt med Frikirken før. Dette fortalte jeg også til Arne Wilhelm da jeg traff ham senere på dagen den gangen, og han tenkte nok at det var ham de var på leiting etter, for han var venn med pastor Reidar Paulsen i Frikirken.

Da jeg så kom for å tale på møtet, ble jeg introdusert som den gale Haugland.

Jeg hadde glemt den historien, men jeg husket en historie om ham fra hans tid som velferdssekretær for fiskere i Lofoten og Finnmark. Da han skulle hjem på juleferie, ville han ha med seg en frossen fisk i kofferten. Dessverre gikk ikke turen så raskt som planlagt, så selv om han hadde pakket torsken godt inn, begynte den å tine, så da han kom hjem, kunne alle lukte at han var ansatt i Fiskermisjonen, som Den indre sjømannsmisjon også ble kalt.

Et svært hyggelig besøk en solskinnsdag, både i naturen og i det sosiale fellesskapet.

Reidun og Arne Wilhelm

Aud

Andreas og Inger Lauvland

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.