Staute setesdølar og meir til

Share

I dag var vi ferdige med prosjektet om Staute setesdølar. Vi presenterte 30 setesdølar på framsida og på Facebooksida til Setesdalswiki. Dette skulle vere eit aktivitetstiltak i desse koronatidene når det ikkje er vanlege hendingar å melde om, som arrangement av ulikt slag.

Om det var dette som gjorde at april vart ein spesielt god månad med over 38300 besøk, er ikkje godt å seie. Gjennomsnittleg hadde vi 1276 besøk kvar dag i april, og det er langt over det vi tidlegare har hatt i besøk.

No går vi inn i ein ny månad, framleis utan hendingar i særleg grad, så det spørs om vi kan halde oppe like gode besøkstal i mai som i april. Det blir spennande å sjå.

Onsdagskvelden hadde eg ein prat med Jorunn og Kåre då eg ringa inn på rebusar i Valle radio og då kom vi til å snakke litt om Setesdalswii. Kåre hadde funne mykje interessant stoff og fylgde med på utvilinga, verka det som, og det var jo ei hyggeleg tilbakemelding å få. Respons, ville nok Linda Eide ha sagt.

I dag tenkte eg at eg ville skrive inn Sverre Lund si liste over Internatmøtene i Valle. Det er over 30 år sidan dei slutta, eg var ikkje komen til Valle då, men hans hefte om Valle indremisjon 100 år har med mykje lokalhistorisk stoff. Det var i grunnen litt interessant å skrive inn dei mange gjestetalarane som var i Valle i desse 43 åra, for det var mange av leiarane i Indremisjonsselskapet både i gammal og nyare tid. Mange av desse er heller ikkje omtalt på andre nettstader, så eg må grave både i bøker og på Internett for å få litt stoff til ein artikkel.

Det ser ikkje ut til at ein skal gå tom for noko å skrive om. Men då eg utfordra Kåre og Jorunn til å bli med i skrivinga, var dei ikkje særleg lystne på det, og det ser ikkje ut til at vi blir så mange i denne lokalhistoriske dugnaden. Med nye dagar kjem mye høve til å skrive.

Vi burde nok finne eit prosjekt å legge ut på Facebook også i mai, vi får sjå kva det blir. I morgon ….

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.