Niklos i studio att

Share

I tysdagskveldens sending var Niklos K. Besteland i studio for første gong sidan februar-mars.

Hans starta med eit flott stykke Lobe den Herrn av Kern spelt av Gustav Philip Schuba på Klais-orgelet i Münsterkirche Konstanz.

Deretter var det eit stykke av Balbastre, Hvor skal disse glade hyrdene, ein fransk komponist som levde på 1700-talet. Han var organist i St. Roche i Paris, men kvart år var han tre månader i Notre Dame. Konsertane hans til jul var så populære at eitt år forbaud borgermeisteren han å ha konserten av frykt for opprør. Sjølv om det er sumar, var det ein Noël, ein julesang. Han har komponert mange noëls.

Til slutt var det eit stykke av Charles John Stanley, ein engelsk komponist, som gav ut fleire samlingar med Voluntaries. Albert de Klerk spelte Voluntary i d-moll på orgelet i St. Baavo kerk i Harlem. Det var eit stykke i tre deler, og dei som var med Pieter Leebeek på tur til Nederland i 1995 var i den kyrkja.

Og Niklos hadde alt klart programmet til neste gong. Då ville han endåtil ha to stykke, det første og det siste med orkester utan orgel.

Eg har ikkje fått programmet ennå, så eg reknar med at det blir nokre forandringar når eg får det i posten om ein dag eller to.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.