Ny leiar på Evjetun

Share

I kveldens sending i Valle Radio hadde Siri Johannessen ein samtale med den nye leiaren på Evjetun, Sverre Høgsås. Han var tidlegare tilsett på Konsmohus, han er frå Konsmo, men har kjøpt hus på Byglandsfjord og flytta dit. Snart kjem kona etter, ho er hjelpepleiar og håpar å få jobb i Bygland eller på Evje.

Sverre Høgsås har vore engasjert i Misjonssambandet og lokalt kristent arbeid heile livet. Opprinneleg er han frå Mandal, han vaks opp heilt i sjøkanten. Framleis har han hus i Mandal, og frå huset på Byglandsfjord ser han fjorden, det er nokså likt som ved sjøen.

Etter å ha gått på Mandal videregående skole, studerte han seinare på Universitetet i Agder. Sverre Høgsås var snekker, men tok vidareutdanning etter ei ulukke, så det vart mest kontorarbeid etter kvart. Det er det også på Evjetun, han kan nok fikse litt på morongen, men å administrere bedrifta med mange tilsette og mange elevar i 6. og 7. klasse på leirskuleopphald, krev mykje kontorarbeid.

I sommar skal det vere camping på Evjetun. To veker skal det vere bibelcamping, der er det alt påmeldt 100 stk. I møtesamanheng kan det vere 200 saman.

Dei prøver også å få til Mini-UL, ungdommens landsmøte. Det pleier å samle 2-3000 unge i Kongeparken på Sandnes. På Evjetun vil det bli 200.  Opplegget der er laga sentralt og blir streama på storskjerm. Så bruker dei lokale attraksjonar som Gocart og rafting. Målgruppa er 15-20 år på desse.

Dei tek koronarestriksjonane på alvor, både på leirskule og på leirar. Det er elevar frå fire skular samstundes, men dei blir ikkje blanda når det er leirskule.

Og når dei skal delta på noko, må dei melde seg på via Facebook eller epost.

Sjølv håpar dei å få kontakt med andre kristne i området og kunne ha eit kristent fellesskap med dei.

Unge på Evje deltek på sommarjobb med ulike oppgåver.

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.