Sogevandringar

Share

I dag var det sogevandring på Flateland, 23. mai var det sogevandring i Åraksbø. Setesdal sogelag er aktive, ikkje bare med å gi ut Setesdal og setesdølar, men også ved å gi folk opplevingar med historisk sus. I mai møtte over hundre, så det vart to store grupper. Kor mange som møtte på Flateland, har eg ikkje sett at nokon har skrive, men ut frå bileta, var det nok ikkje like mange der.

Det verkar som om folk gjerne vil ha noo sosialt å samle seg om etter at landet har vore koronastengt i tre månader. For vi treng å møtast, ikkje bare digitalt, men også fysisk. Sjølv om ein må halde avstand, er det verdifullt å møtast, snakke saman, le saman, undre seg saman. Det kan ein ikkje så lett få til digitalt.

I morgon er det sundag og det er tillyst gudstenester og møter, heller ikkje på denne sektoren av kutlurlivet kan digitale møter erstatte sosialt samkvem. Sjølv om vi framleis må halde avstand og vaske hendene, som Espen Rostrup Nakstad seier, så er det fint at ein kan opne for samvær i mindre grupper.

Så får vi håpe at smitten ikkje aukar i samfunnet att, i dag var det protestdemonstrasjonar der folk gløymde å halde avstand både i Oslo og Stavanger. Men sogevandringane fulgde reglane. Foto: Karin Bøe.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.