Enda finere dag

Share

Vi våknet til en enda finere dag og hadde jo absolutt forventninger til denne dagen. Mine tre søstre med ektefeller hadde varslet sin ankomst og vi hadde valgt å bestille tapas fra perivanscatering.no. Da kunne vi slippe unna på en enkel måte og selv få en opplevelse vi ikke har så ofte. Vi går jo ytterst sjelden ut for å spise.

Jeg unnet meg en formiddagslur mens vi ventet og da jeg våknet, hadde Reidun kjørt til Mandal for å hente maten. Søstrene hadde antydet at de kom klokka 13, men den ble minst et akademisk kvarter mer før de siste innfant seg. De hadde stoppet i Lyngdal for å finne en gave, 10 kilo sukker er jo godt å ha både til syltetøy og til te, selv om vi ikke bruker sukker i teen. Nyeste bok av Gaute Heivoll dukket også opp på presangbordet, men de største presangene var å kunne samles alle sammen.

Maten var utsøkt, Gaute, som er spesielt glad i ris og karri ytret velvalgte ord om sitt menyvalg, selv er jeg glad i sushi og kunne nyte to slike varianter i tillegg til alt det andre som stod på bordet. Vi spiste inne og satt oss ut etterpå,, men det var i grunnen for varmt i sørveggen, sola steikte skikkelig.

Heldigvis hadde gjestene ytret ønske om en tur til Skjernøy og kanskje en tur over hengebrua. Reidun ble med som lokal guide, selv fikk jeg en liten dupp etter all den gode maten mens de andre var på tur.

Vel hjemme igjen kom medbrakte kaker på bordet. Kringle, fromasjkake og eplekake med is, alt passet godt i sommervarmen. Nå gikk heldigvis sola etter hvert noe lavere og den siste delen av besøket kunne vi sitte ute og nyte den fine augustkvelden før de la på tur hjemover til Lyngdal, Varhaug og Sola. De rakk endatil en stopp på Kvavikstranda i Lyngdal for et raskt bad før kvelden senket seg.

Så satt vi igjen med gode minner om en enda finere dag.  Våre naboer Elin og Hans Kyllingstad var på kveldstur og kom på terrassen for en prat mens vi satt ute. Og naboen Tine Lise Larsen Holte var ute og luftet hunden, så hun kom også opp på terrassen. Dermed ble det en hyggelig og interessant samtale med folk vi sjelden snakker med, bare vinker til i forbifarten. Jo, sannelig var det en enda finere dag!

Solvor Rasmussen tok alle bildene og kom derfor ikke med på noen selv:

Ole Thorvald Moen, Jorunn Moen og Gunbjørg Sola

M

Med Sigurd Sola og Gaute Rasmussen

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.