Skriv – og slett!

Share

I dag sletta eg ein artikkel på Setesdalswiki. Eg hadde fått han av Torbjørn Greipsland og artikkelen handla om Johan Gjærdal, ein emissær frå Åseral.

Då eg snakka med Torbjørn i dag, sa han at han gjerne ville eg skulle vente med å legge artikkelen ut til han hadde stått på trykk i Lindesnes Avis. Eg skreiv om dette på bloggen i går, og sa då at om andre hadde slike artiklar, ville eg gjerne publisere dei på Setesdalswiki.

Men når forfattaren ønskjer å vente litt, må eg jo respektere det. Han har jo gjort alt arbeidet. I dette tilfellet hadde han funne dei fleste opplysningane om predikanten i Oscar Handeland si bok Kristenliv på Agder.

Handeland var sjølv frå Åseral. Han har eg artikkel om på Setesdalswiki.

Eg meiner det er viktig å ha artiklar om predikantar. Dei har møtt mange menneske gjennom alle møta dei har hatt rundt om i bygd og by og slik er dei blitt kjende, også dei som ikkje skreiv bøker og slik etterlet seg noko for seinare generasjonar.

A skrive ein liten biografi om dei, kan spegle kultur og kristenliv i det lokale, og det er jo også viktig.

Så får det våge seg om ein må vente litt med å publisere stoff slik at ei trykt avis kan få det først.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.