Telefonhjelp

Share

Jeg er oppsatt som en man kan ringe til når man trenger hjelp på Wikipedia på bokmål. I dag fikk jeg en slik telefon i forbindelse med at en skribent trengte hjelp.

Denne gangen var det ikke så mye som måtte gjøres. Bidragsyteren lurte på hvordan man skulle skrive en artikkel når det allerede var en artikkel om en annen person med samme navn.

I slike tilfeller er det enkleste å bruke parentes med tittel eller fødselsår. For eksempel (forfatter) eller (1960). Ettersom personen kunne forveksles om man brukte yrkesbetegnelse, valgte vi å bruke fødslesår.

Neste spørsmål var hvordan man får det til når det ikke er noen rød lenke fra før. Da må man lage den røde lenken ved å selv søke etter navnet. Når det ikke finnes, lager systemet en rød lenke og spør om jeg vil opprette artikkelen. Så er det bare å starte å skrive.

Til slutt må man legge på lenker og kategorier. I dette tilfellet ville skribenten også ha et bilde. Men bilder på Wikipedia er litt spesielle. Den som laster opp bildet, må ha tatt det selv og fraskrive seg alle rettigheter til bildet.

Det måtte han som ringte ordne senere, så da sa jeg bare lykke til og kunne avslutte samtalen. Noen ganger er det ikke så vanskelig å kunne hjelpe.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.