Indian summer

Share

Eg tenkte eg skulle kalle bloggposten min i kveld for Indian summer, og det gjorde eg også. Mi forståing av ordet var at det kom ein strålande fin periode om hausten, og ettersom hausten er frå september til november, ville det høve godt.

Men så las eg på Wikipedia, og der er definisjonen slik:

Indian summer (indiansk sommar) er eit uttrykk som vert nytta om ein (uvanleg) varm, sommarliknande periode om hausten, ikkje lenge før vinteren. På den nordlege halvkula kallar ein det indian summer når han oppstår seint i oktober eller tidleg november (seint i april eller tidleg i mai på den sørlege halvkula), og i den gamle engelske almanakken vart det òg sett krav til at om ein skulle kalla det indian summer så skulle ein først ha hatt ein periode med frost. Indian summer kan vare eit par dagar eller fleire veker.

Dermed er ikkje dagen i dag og dagane som kjem og er melde med finver, ein ekte Indian summer.

Vi fekk besøk på terrassen i dag av Jean og Kåre. Det vart kaffi og Vestlandslefse, så eg let Tour de France sykle sin eigen klatreetappe i fred. Medan vi sat der, kom Lisbeth Flesjå forbi og vi kauka og ba henne kome opp i det gode selskap. Då fekk vi ein hyggeleg prat om laust og fast, mellom anna om korleis naboane omtalar husa vi bur i. Det synte seg at eg bur i Reidun sitt hus, og Kåre bur i Jean sitt hus. Mennene er visst ikkje så innfødde at dei blir omtalte, det endåtil at det er Kåre som sjølv i stor grad har bygd huset dei bur i.

Når det er sagt, er eg svært glad for å få bu i Reidun sitt gule hus på Eskeland. Her er Lisbeth på terrassen.

Bildet kan inneholde: 1 person, sitter, tre, bord, utendørs og natur

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.