Nidelven

Share

Eg vart litt overraska då Torbjørn Greipsland fortalde at Nidelven, stille og vakker du er, var den sangen som kanskje vart oftast sungen i Minnekirken i Chicago når folk samlast til komlefest eller torskeaften. Då var det Torbjørg Trydal frå Bykle som stod over grytene.

Torbjørn var prest der i to år, eg trur han sa det var frå 1991 til 1993, då han hadde permisjon frå jobben som redaktør for Kristelig Pressekontor. Den tida det var mest folk som gjekk i denne kyrkja frå 1912, var då Sverre Norborg var prest der på 1950-talet. Men framleis har dei to gudstenester på norsk i månaden, Folk med norske og nordiske røter stiller opp. Nå var det eit stort reparasjonsprosjekt på gang, det kom på nærare 8 millionar kroner, og sjølv om dei fekk tilskot frå byen, kyrkja er Heritage, så måtte dei samle inn mykje sjølv.

I den aktuelle timen snakka eg først med Jonny Grundeland om turisthyttene i Setesdal. Dei er godt besøkte, men han hadde ikkje tal på besøk, som driftssjef stod han for vedlikehald og slikt. Men det er kanskje tale om å bygge ny hytte på Øyuvsbu, den må nok flyttast på grunn av reintrekk der den ligg. Ei ny hytte ville bli sponsa av Nicolai Tangen, han hadde visst alt sett av pengar i eit fond.

Eg snakka også med Richard Nodeland og Johan J. Buchard om då dei klatra i Nomelandsfjødd i sommar. Den reportasjen var spektakulær, og bildene var også ganske så flotte. Det var første gongen dei prøvde seg på slikt, og sanneleg vart det ein fin sak i avisa. Den danske fotografen hadde ikkje mista lysten på å bestige andre fjell, han fekk jo nokre flotte motiv i linsa si. -Vi må bare ta det med ro, då får ein fine motiv å fotografere, sa han.

 

 

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.