Orgelkveld

Share

Svensk TV2 hadde i kveld orgelkveld med fleire program knytta til instrumentet som har sitt eige program i Valle Radio. Eg oppdaga det ikkje før litt for seint, så eg kom inn i det då det handla om orgelkonkurranse.

Gjennom åra har Niklos mange gonger fortald om organistar som har vunne orgelkonkurransar når han har presentert kven som skal spele eller kven som har komponert musikken. I kveld fekk eg eit betre innblikk i korleis det går føre seg, og gjesten i Kulturstudion hadde også vore med på slike konkurransar og stadfesta at det var slik dei fungerte.

Vi fekk høyre utdrag av stykka utøvarane spelte i konkurransen og høyre korleis dei var nervæse og sjå korleis dei førebudde seg.

Siste del av kvelden vart det sendt ein orgelkonsert frå Berliner Dom med Cameron Carpenter. Det var eit namn som var godt kjent for meg frå den tida eg fylgde med på den internasjonel lista Piporg-l, der namnet hans ofte var nemnt.

No startar ein ny sesong med orgelprogram i Valle Radio. Eg ønskjer både Niklos og Siri, som byter på å presentere musikken lukke til med å presentere verdifull, men diverre ikkje alltid så kjent musikk.

Ein tanke om “Orgelkveld”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.