Etternamn

Share

I A-magasinet denne veka var det ein artikkel om etternamn. Der fekk vi vite at mange skiftar etternamn i våre dagar. Særleg gjeld det folk med namn som Hansen, Norges mest brukte etternamn, og andre slike -sen namn.

Sjølv har eg eit etternamn på -land, det hadde Reidun også. Derfor syntest ho det ikkje var naturleg å heite Eskeland Haugland, så ho valde Haugland då vi gifta oss. Men når vi no bur på Eskeland, hadde det sikkert vore like naturleg å hatt Eskeland som etternamn.

Likevel kjem vi neppe til å byte etternamn. Gjennom meir enn 50 år har etternamnet blitt brukt mange stader, og det ligg altså historie i det. Eg var redaktør av Fiskerens Venn, og dersom eg bytta til Reidun sitt namn,  ville redaktøren ikkje lenger kunne sporast opp like enkelt.

Eg trur vel helst det er unge folk som bytter etternamn. Dei som var omtalt i reportasjen, var i alle fall ikkje så veldig gamle. Ei kvinne hadde teke namn frå Harry Potter-universet. Det var bare to i Norge som hadde det namne, ho og dottera, så no må andre spørje dei om lov, om dei vil bruke same namnet.

Tysdag skal eg ha Postludium i Valle Radio. Då vil du få høyre musikk av Vaughan Williams. Han heitte Ralph til førenamn.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.