Aftentid og morgengry

Share

I nokre dagar no har eg hatt stor glede av å lese Aftentid og morgengry av Ken Follett. Det er ein roman om tida i England for 1000 år sidan. Boka blir presentert slik av forlaget:

Aftentid og morgengry er en mesterlig fortelling om ambisjoner og rivalisering, død og fødsel, hat og kjærlighet. Året er 997 og England er under angrep fra alle kanter. Kongens grep om landet er svekket, de mektige utnytter de svakeste, og blodsutgytelser er dagligdagse. I denne kaotiske tiden følger vi tre personer: Edgar, Ragna og Wilf, gjennom deres vanskeligheter, håp og drømmer.
For tretti år siden møtte vi første gang Kingsbridges innbyggere i Stormenes tid. Med Aftentid og morgengry tar Ken Follett oss nå med på en unik reise tilbake til de dramatiske hendelsene før Stormenes tid.

Eg hugsar at eg las Stormenes tid for svørt lenge sidan. Her får vi forteljinga om det som hendte før den romanen tok til. Det er eit interessant forteljargrep, eg trur Edvard Hoem også brukar det i den boka han gjev ut i år, der han fortel historia om det som skjedde før det han fortalde i bøkene omfolka frå Romsdal som utvandra til Amerika.

Men eg må nok lese om at den boka som kom etter også etter kvart.

Aftentid og morgengry

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.