Heilside

Share

Det er ikkje ofte at Setesdal og Valle får ei heilside i Fædrelandsvennen, men i går hadde avisa fanga opp protestane mot at det i annonsen om prosjektleiar for UNESCO var tale om lokalisering til Kristiansand: Protest mot kontor i Kristiansand.

I artikkelen siterer avisa fylkeskultursjef Anne Tone Hageland som sa til Setesdølen at stillinga skulle vere i Kristiansand. Dei har snakka med henne og no seier ho at det er blitt misforstått og kome ut av proporsjonar: Meningen er at prosjektlederen skal ha en pult på fylkeshuset og være mest mulig i Setesdal.

Opposisjonsleiar Gro Bråten  seier til avisa at føresetnaden er at stillinga skal vere i Setesdal. Birkenes-ordførar Gyro Heia er og intervjua og seier det same. Regionrådet har endåtil sendt brev til fylkesrådmann Tine Sundtoft om saka. Margit Dale, som både er fylkespolitikar og lokalpolitikar i Valle, er sjølvsagt for at stillinga skal vere i Setesdal, men fylkesordførar Arne Thomassen surrar denne gongen og meiner vedkomande skal arbeide saman med eit kompetansemiljø i Flekkefjord og Risør og ser for seg at det kan bli einsamt å sitje i Valle utan eit miljø rundt seg.

Så heilsida hadde innslag frå mange kantar, men det var vel bare Thomassen som ikkje var klokkeklar på at stillinga måtte plasserast i Setesdal. Nå blir det politisk sak av det i fylkesutvalet, ser det ut til.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.