Hilde og Alf Halvorsen

Share

I kveldens sending i Valle Radio var det Hilde og Alf Halvorsen som dominerte sendeflata. Dei skal ha møte i kyrkjestoga i Valle torsdag klokka 19.30 og på Nomeland bedehus fredag klokka 19.30  og laurdag klokka 17 etter det eg fekk med meg av samtalen.

Du som har høve til å gå dit vil få møte eit par misjonærar som har budd i Mali i 20 år av dei 40 åra dei har vore misjonærar. Heimeopphald i Norge kan ha vore både korte og lange, men Alf meinte at han hadde vore i Mali ein gong i året i alle dei åra han også hadde hatt heimeopphald.

Målgruppa for arbeidet var dei som snakkar malinke, eit av dei 40 språka i landet. Hilde er adjunkt og barnehagelærar, Alf er teolog og jeger, noko som passar godt i landet, etter det eg kunne skjøne. Det er mennene som kan lese og skrive, men Hilde har arbeidd for at også kvinnene skal kunne lese Guds ord på sitt eige språk, og Det nye testamente er blitt omsett til malinke i løpet av den tida dei har vore der.

I Mali er det på langt nær så stressande som i Norge, der tek ting den tida som trengst. Så overgangen mellom dei to landa krev omstilling. Men dei var glade Kristusvitne med misjonskall heilt frå unge år og opplevde å stå i ei meiningsfull oppgåve. Her i Norge er vi ikkje så flinke til å snakke om tru, i Mali hadde dei opplevd at ein mann kom på døra og spurte om korleis han kunne bli frelst. Då visste dei mest ikkje kva dei skulle gjere, men smått om senn fann dei ut av det. Mannen fekk opplæring og vart døypt og vart ein god medarbeidar for evangeliet.

Ta turen og fyll møtelokalet så godt som det kan gjerast i desse koronatider. De får mykje att for kollekten desse kveldane.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.