Joel Halldorf

Share

I dag var siste frist for å få 30 redigeringar på Wikipedia dei siste to månadene, for i morgon er det startdato på val for nye administratorar. Eg er administrator, men er ikkje på val denne gongen, men eg vil jo gjerne kunne stemme.

Så dermed vart det ein innspurt for å klare å oppfylle kravet. Det gjorde eg med nokre redigeringar på artikkelen om Haugenloftet i Åraksbø etter at eg hadde flytta artikkelen frå den gamle tittelen.

Men det var ikkje nok, og i Vårt Land oppdaga eg at det var ein artikkel om ei bok av Joel Halldorf, ein svensk forfattar med bakgrunn i pinserørsla. Svensk wikipedia hadde ein artikkel om han. Den importerte eg til norsk, og så måtte eg omsette den.

Å omsette frå dansk til bokmål er lett, det er ikkje fullt så enkelt frå svensk. Men eg trur eg fekk til det meste, sjølv om det no er blitt så mange slags malar som skal inn i artiklane i tillegg til teksten, at det nok må andre til for å gjere den ferdig.

Artikkelen i Vårt Land var ei bokmelding av ei bok om pinserørsla sin grunnleggar Lewi Pethrus, Den var på engelsk, så eg kjem neppe til å kjøpe den eller bestille den på biblioteket. Men Joel Halldorf har skrive mange bøker og fortener ein plass på Wikipedia på norsk. No har han fått det. Og kjenner eg dei som skriv på Wikipedia rett, kjem noko nokon til å gjere den ferdig og fikse på dei malane som no ikkje fungerer.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.