Oppvask

Share

Søster mi har oppvaskmaskin på kjøkkenet, men vaskar opp for hand. Vår oppvaskmaskin går ein gong til dagen no som vi er tre i huset, kan hende gjekk han bare annankvar dag den tida vi var to.

I Valle er det tid for oppvask i UNESCO-saka, og den skjer torsdag 19. november 2020 på Sølvgarden. Spørsmålet om stilinga skal lokaliserast til Setesdal vart brennheitt etter at utlysingsteksten hadde Setesdal/ Kristiansand som arbeidsstad. Det er Agder fylke som finansierer ein treårig prosjektstilling, og dei har truleg ikkje tenkt særleg langt då Kristiansand i det heile tatt var med.

Truleg hardde det vore mindre kontroversielt å ha stillinga i Oslo, der er jo makta sine korridorar og det er eit folkemusikkmiljø der også. Men stillinga skal ikkje bare gå i makta sine korridorar. Den som får stillinga skal framelske sang, spel og dans i Setesdalstradisjonen. Då må det skje der denne tradisjonen lever, noko som etter mi meining til nød kan strekke seg mellom Bygland og Bjåen.

I kveld ville Siri at eg skulle lese kåseriet mitt frå søndag som kåseri i Valle Radio ved starten av dagen. Då eg var ferdig, hadde ho fått meldinga om oppvasken, som eg kallar det.  I kåseriet peika eg på kor mange som hadde sagt si meining om plasseringa. Dei fleste av desse, og mange fleire hadde lesarinnlegg i Setesdølen og/ eller Fædrelandsvennen i dag.

Oppvaskmøtet vert sendt på Valle radio torsdag frå klokka 19. Det er plass til 50 publikum på Sølvgarden, dei får endåtil mat spandert av radioen medan dei fylgjer med på oppvasken og slepp oppvasken etter pizzaen dei får servert. Møt opp!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.