Presidentvalg

Share

I dag er det presidentvalg i USA og det er ikkje lett å unngå å bli engasjert sjølv om det ikkje har så stor betydning for ein pensjonert lærar i Mandal. På Reidun si side har vi slektningar i USA, men vi har ikkje diskutert politikk med dei.

Men NRK si dekning av valget er interessant. Dei har mange folk på plass i USA og vi får glimt av situasjonen på begge sider. Truleg får vi resultat ved to-tida i natt, og dei som legg seg no, vil i alle fall få mykje informasjon i morgon tidleg.

Eg hadde trudd at dette valget bare var eit presidentvalg, men dei skal også velje folk til andre av dei politiske institusjonane i landet. Dette får vi ikkje vite særleg mykje om og det hadde jo vore interessant.

I samband med dette måtte eg lese om att artikkelen Coya kom hjem på Setesdalswiki. Den handlar om Coya Knutson. Hennar svigerfar kom frå Bygland, og ho er truleg den norskætta kvinna som har nådd lengst i amerikansk politikk.

Om det blir fleire artiklar på Setesdalswiki om sentrale politikarar som stamma frå Norge, det er usikert. Men at presidentvalget i USA engasjerer, det er ikkje usikkert, Under ser vi Coya ved pianoet. Som Joe Biden var ho sterkt engasjert i kyrkje- og kristenliv.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.