93000

Share

Det var eit mål å nå 93 000 artiklar på Setesdalswiki før nyttår, og i kveld klarte vi det. Geir Daasvatn har i det siste teke for seg boka om bruer som Reidar Tveito har laga, og då har han mykje stoff å ta av, for det er sanneleg mange bruer i Setesdal. Artikkelen om Sessane bru vart den som førte oss over på eit nytt tusental.

I 2020 laga vi 1625 nye artiklar, det trur eg er rekord for eit år. Ofte har vi laga 12-1300 på eit år, så det er stor auke. Når vi likevel har angt over 90 000 artiklar, kjem det av at vi har så mange datoartiklar, heilt tilbake til år 1800. Det gjev hjelp når vi skal finne ut kva vekedag ein person vart fødd, mellom anna.

Om vi klarar å halde så høgt tempo i det komande året, er eg ikkje sikker på. Som alt anna er det meste usikkert når det gjeld framtida. Men Setesdalswiki har om lag 500 besøk kvar dag og hadde 9108 unike gjester i 2020. Så vi formidlar framleis informasjon om folk og hendingar i regionen, sjølv om mange finn det dei treng på andre digitale plattformer. Setesdalswiki sin styrke er at stoffet vi skriv, blir liggjande og kan leitast fram seinare, noko som i alle fall ikkje er lett når det gjeld Facebook.

Så vi vil prøve å halde det gåande så langt helse og krefter held også i det nye året og ønskjer alle eit godt nytt år.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.