Eit hyggeleg avbrekk

Share

Eg tok ein telefon til søster Jorunn i Lyngdal i dag og lurte på om dei kanskje hadde høve til å kome på kaffibesøk. Ho hadde nettopp baka smultringar og brune pinnar, så ho tok med ein smak. Reidun svinga vaffeljernet og fann jordbærsyltetøy i fryseskapet. Dermed var alt klart for eit hyggeleg avbrekk i adventstida.

Praten gjekk om laust og fast, Jorunn vikarierer av og til som organist og skulle ha to tenester i Korshamn, Ole Thorvald er kryssordløysar og høgtlesar når Jorunn finn fram strikkepinnane. Eg tenkte litt på om eg skulle lese ei Ajax-historie, men det vart med tanken.

Medan kvinnen snakka om stikking, fortalde eg om Stormenes tid, og dei andre bøkene av Ken Follett om dei som bygde katedral i Kingsbridge i England på 1000-talet. Det enda med at han tok med seg boka. Han har vakter på gjenbruksbutikken i Lyngdal av og til, og om han ikkje ville lese eller behalde boka, kunne han gi den til dei.

Dermed var ei bok ute av stova, det burde vore mange fleire. Men det er ikkje ett å kvitte seg med bøker, så det vart med den eine denne gongen. Så hadde han med eit par bøker han hadde hatt glede av, så nå får vi sjå om også eg finn dei interessante.

Uansett så var det eit hyggeleg avbrekk i ei mørk førjulstid.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.