Folketonar

Share

Organisten i Valle, Henrik West, er på leiting etter folketonar. Vi må hjelpe han i detektivarbeidet. Han skriv i eit innlegg på Facebook:

Er det noen som kan hjelpe med informasjon om disse salmene?
Jeg skal gi ut en samling av religiøse folketoner fra Setesdal, og i den forbindelse er det enkelte salmer der jeg sliter veldig med å finne pålitelig informasjon om tekst og/eller melodi. Jeg håper at noen av dere kan hjelpe med supplerende opplysninger.
På forhånd takk for alle bidrag til detektivarbeidet!
nr. 30 Eg om Jesus vil syngja til harpa ein song
Jeg har ingen informasjoner om hverken tekst eller melodi.
Bildet kan inneholde: tekst som sier '30. Eg om Jesus vil syngja Eg om Je sus vil syng ja til har pa ein song, det gjev hjar-tamitgle-daog da og ta mitt gle troyst. Nar om han eg kan'
nr. 36 Eg er framand, eg er ein pilgrim
Teksten er godt dokumentert, men jeg usikker på melodiens opphav. Det dreier seg kanskje om en folkelig omsynging av den svenske melodien fra 1859 (den bærer ofte Ahnfeldts navn, men det er ikke ham som har skrevet den). Kirsten Bråten Berg synger denne salmen, men er melodien brukt andre plasser i landet før hun har gjort den kjent?
Bildet kan inneholde: tekst som sier '36. Eg er framand, eg er ein pilgrim Eg er fra-mand,eg er ein pil-grim, berr' ei kveldsstund, berr' ei kvelds-stund er eg her. Stengik-kjeve-genforegvilfyl-gja Stengik-kje fyl-gja Guds folk til strid o ver'
nr. 43 Snart eg høyrer heimlandsklokkor
Jeg har ingen informasjoner om hverken tekst eller melodi. Teksten finnes på både bokmål og nynorsk. Melodien finnes i både dur- og moll-varianter.
Bildet kan inneholde: tekst som sier '43. Snart eg hoyrer heimlandsklokkor Snart da eg hoy- skal eg rer heim i him lands- klok-kor lens sal fa rin gjermeg lov a mo til kvi ta Je la sus inn, min. A kvagjer det da om eg er troytt og'
nr. 48 No soli bakom blåe fjell
Teksten er godt dokumentert, men jeg har ikke funnet noen mulige kilder til melodien.
Bildet kan inneholde: tekst som sier '48. No soli bakom blae fjell No og bak -om om mor-kero ver bla e fjell hei-men fell, sitt ljo seand let goy goy- mer, og jor diligg og droy mer. Gud, dita syn ly-saned,'

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.