Lesarbrev

Share

Torbjørn Greipsland har skrive ein artikkel om ein predikant frå Åseral og sendt den til Fædrelandsvennen i håp om å få den inn i avisa. Men det er ikkje så lett, så i går hadde vi ein prat der vi mellom anna snakka om det.

Eg rekna opp at det var to kronikkar og til saman seks sider med debattinnlegg og meiningsytringar i avisa i går. Lesarbrev er godt stoff, og mange har mykje på hjarta. Det ser eg i andre aviser også.

Men så er det spørsmål om kva desse lesarbreva handlar om. Eg veit ikkje om det er gjort noko undersøking nyleg, men Torbjørn fortalde at ei undersøking som var gjort medan han var i Kristelig Pressekontor, konkluderte med at stoff frå kyrkje- og kristenliv var godt stoff i avisene, men det var vanskeleg å finne slikt stoff.

Eit paradoks er det ast svært mange norske journalistar og redaktørar har gått på Gimlekollen Mediesenter og fått si journalistiske utdanning der. Dei veit at det er stoff frå kyrkje- og kristenliv, men det blir likevel ikkje brukt, verken på journalistisk vis eller som lesarbre,v.

Meiner folk at slikt stoff bare bør vere i Vårt Land og Dagen. Sjølv held eg Vårt Land, og dei har mykje debattstoff, men lite reportasje frå livet i kyrkjer og bedehus rundt i landet. er det vanskeleg å skrive slikt stoff slik at det blir lesarvennleg?

Ein kan undre seg på mangt ein laurdagskveld.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.