Rebusmakar

Share

I dag var eg rebusmakar for Valle Radio. Eg fekk ei melding frå Ørnulf om eg kunne lage 12 rebusar til i kveld med tema jul. Så spurde eg Helge om kva ord han tenkte på i ein slik samanheng, og då kom nøkkelorda som perler på ei snor. Med nøkkelorda på plass var det ikkje så vanskeleg å lage rebusane.

Eg lurte jo itt på kvifor han trong 12 rebusar, men då han og Kristin var i studio, starta ho med å lese nøkkelordet i staden for å lese rebusen, så dei måtte hoppe over den første. Godt å ha nokre i reserve, tenkte eg då.

Men pc-en min har litt problem med bokstaven l, og ettersom eg ikkje las så nøye korrektur, stussa dei nok litt då bokstaven manga eit par plassar.

No brukte dei vel bare sju-åtte av dei tolv. Her er dei, i retta form

1. RUDOLF = Grov + toalett + nr. 12 + nr. 6
2. JULETRE = Høytid + nr. 5 + mellom to og fire
3. GAVEPAPIR = Presang + til å skrive på
4. PEPPERKAKEHUS = Krydder + bakst + bygning
5. RISGRØT = Juling + nissemat
6. GLØGG = Skarp
7. NORDPOLEN = Himmeretning + Lech Waesas land
8. RIBBE = Flå en fugl
9. SKOMAKERGATA = Fottøyprodusent + veien
10. KRUMKAKE = Buet + nr. 11 + renne på kjelke
11. JULETORSK = Nr. 10 + tute + fisk
12. STJERNESTØV = Himmellegeme + rusk
Læraren Lasse Stray peika på at rebus nr. 2 mangla ein bokstav, så eg måtte sette inn Nr. 5 der og så mangla ein l i Lech Walesas and, der stussa dei fælt før dei fann kva dei skulle sende ut.
Ein rebusmakar sine problem er likevel av dei små problema i verda.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.