Uventa

Share

Ingen trudde det skulle gå jordskred på Gjerdrum og ingen trudde Magnus Carlsen skulle tape i sjakk. Og så skjedde det uventa, og vi sat att noko måpande framfor fjernsynet og kunne knapt fatte det vi såg.

Sjakk vart ikkje så veldig viktig lenger, men medkjensla med redningsfolka som trassa vanskeleg ver og provde å hjelpe folk i Gjerdrum, den var sterk. 1000 personar evakuerte og julestengt Olavsgård hotell opna for å ta i mot. Mange kunne reise vidare, men nokre fekk husrom på hotellet, dei hadde bare det dei gjekk og stod i.

ein eller fleire stader sit det nok folk som har vore ekspertar og sagt at det var trygt å byggje og bu på leirgrunnen. Folk vil nok meine at det er betre å bygge huset på fjell etter dette, akkurat som det heiter i sangen: Har du ditt hus oppå klippen bygd, sikkert i stormen det står. Her er det jo tale om ein annen klippegrunn, for eit av dei mange bileta på Jesus er at han er ei klippe. Mange songar har brukt det bildet, I bygge skal huset på Ordet klippegrunn er mykje brukt til bryllup og Klippe du som brast for meg er kanskje ei av dei salmene som blir meste sunge, Rocjk of Ages, cleft for me.

Framleis leitar dei etter overlevande, men ti var sakna i kveld. Likevel held leitinga fram i tru på at det kanskje kan vere overlevande i nokre av dei 14 husa/ adressane som vart borte.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.