Endringar

Share

Då eg arbeidde saman med Øystein Berg i Valle vaksenopplæring, var han ofte i skibakken om kveldane. I dag tok eg ein prat for å ønske godt nyttår, og då fortalde han at den tida nok var over for hans del. Ei slik endring i livet hans hadde eg ikkje sett for meg, eg trudde at han var minst like ivrig no.

Men nei, fire-fem år kan endre mykje når ein er blitt godt vaksen, akkurat som det gjer når ein er barn eller ungdom.

Ikkje dreiv han med ved heller, det var ein viktig aktivitet i den tida vi var saman. Men låven var full av ved, så han kunne ikkje godt drive med det heller, sjølv om han av og til fekk seld noko. Han meinte likevel at han hadde ved for svært mange år på låven. Og ved som ligg for lenge, er jo ikkje så god å fyre med.

Slik gjekk praten mellom oss i føremiddag. Truleg kunne vi ha halde det gåande framleis, men så vart det tid for formiddagsmat for meg, og deretter den svært så turvande middagskvilen. Han hadde også begynt å legge seg nedpå ei stund, fortalde han, då kunne eg ikkje anna enn å ønske han velkommen etter.

Så då avslutta vi samtalen og eg måtte tenke at sjølv for dei sprekaste er det endringar på gang når dei magiske syttiåra nærmar seg. Då er dørstokkmila nok for mange av oss.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.