Minneverdig kveld

Share

Denne kvelden var minneverdig for alle som såg på TV. Heile kvelden har vi fått bilder frå Washington DC der folk etter å ha gått i demonstrasjonstog mot Capitol Hill til støtte for Trump enda opp framfor Kongressen, Så utarta situasjonen seg med samanstøyt mellom demonstrantar og politi, Etter kvart måtte dei som skulle skrive under i seremonien som markerte valresultatet der Joe Biden vann, gje opp og forlate bygningen.

Normalt har folk ikkje adgang til salane og kontora, men her tok demonstrantane over heile bygningen, vi såg bilete av ein som sette seg i Nancy Peolsi sin stol og folk gjekk rundt mellom stolane der representantane skulle hatt plass. Dei folkevalde måtte evakuere bygningen, det vart løyst skot inne i huset og det vart sagt at ei kvinne hadde blitt skoten i brystet.

Det minneverdige var altså ikkje med positivt fortegn, heller tvert imot. Republikanarane, som jo gjerne blir kalla Lov og orden-partiet, var på ingen måte noko slikt i kveld, og Trump sin eitt minutts tale der han ba folk oppføre seg fint og gå heim, hadde ein undertone av at han eigentleg støtta dette sprøe opplegget.

Slik sett var det også minneverdig sjølv om eg ikkje eigentleg trur dette var USA sitt sanne ansikt. USA er digert, og har sikkert alle slags folk og ansikt. Men denne gongen kom det sanne ansiktet ikkje fram. I staden fekk vi sjå kva som skjer når vi ikkje klarer å styre dei sidene av samfunnet som lov og orden skal styre.

Det var minneverdig.

Bildet kan inneholde: folk som spiller musikkinstrumenter, hav, sykkel, natt, drikk, blomst, skjerm, himmel, strand, vann, utendørs og mat

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.