Politikarhumor

Share

Å tulle med politikar på ein godlynt måte, vil nok dei fleste akseptere, dei er jo opptekne av å kome i rampelyset. Trygve Slagsvold Vedum er for tida kjempepopulær, Senterpartiet har vel knapt hatt så stor oppslutning nokon gong i nyare tid.

I går var det ein som valde å tulle med artiklane om Vedum på svensk og dansk Wikipedia. Eg er administrator og pressekontakt på norsk Wikipedia, så eg fekk ein telefon frå NRK Innlandet om saka. Den ukjende brukaren hadde skrive  at han var joiker i bandet Keiino, og at han «anvender pseudonymet Fred Buljo».

Reporteren ville vite korleis slik kunne skje, og eg måtte fortelje at alle kan skrive på Wikipedia utan å registrere seg. Då ligg bare IP-adressa att som forfattar. Det skjer ganske ofte at skuleelevar tullar når dei har høve til det på skulen, men stort sett så klarar våre mange seriøse brukarar å rydde unna det tullet som kjem. Det er litt vanskelegare når det skjer på andre språkversjonar, for vi fylgjer jo ikkje med på dei slik som vi gjer på den norske.

Så fekk eg tilbakestille den redigeringa i både den danske og den svenske artikkelen. NRK Innlandet laga sak på dette. Den kan du lese her:

Trygve Slagsvold Vedum omtalt som joiker Fred Buljo: – Vi har jo begge litt lite hår

Trygve S Vedum kandidater Sp, stortingsvalget 2013.jpg

Bildet fann eg på Wiipedias artikkel om Vedum.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.