Radiokameratar

Share

Det var interessant å sjå programmet Radiokameratane på NRK i kveld. For oss som har drive Valle Radio i mange år, var det mykje kjent, men dei hadde sending heile dagen, ikkje bare eit par kveldar i veka.

Dei hadde også mykje meir fokus på pengar enn vi har, noko som ikkje er så unaturleg. Sjølv om folka dreiv på dugnad, dei var alle godt oppe i åra, så kostar nok sendarnettet deira mykje meir enn hos oss, Dei skal dekke heile Søre Sunnmøre, men vi skal bare dekke Øvre Setesdal.

Ånund K. Homme var med i det radioarbeidet før han kom til Valle. Framleis ligg det nok nokre kassettar i studio i Valle med program han laga der. Det var jo helst musikkprogram frå ei svært stor samling plater han hadde samla. Av desse laga han halvtimes program på kassett som kunne spelast når det trongst, og ettersom radioen på Søre Sunnmøre sender heile dagen, kunne dei gjerne trenge ein halvtime med musikk.

Ein titt på heimesida deira syner at dei har mykje stoff frå P7 Kristen riksradio. Dei har også radiobingo, og vi såg kvinner som samla seg på kafe og hadde ein sosial kveld med bingo. Vi har unngått bingo i Valle Radio, takka vere påskesendingane, som har gitt oss dei inntekten vi treng til våre faste utgifter. Eg er ikkje sikker på om det ville vore lurt å starte med bingo, det er neppe særleg interessant å høyre på for den som ikkje har ein bingokupong.

Men det var eit interessant innblikk i korleis andre gjer det.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.